Select all categories
{{ channel.title }}

Menu

Soigneur Cycling Journal 07

Tekst Soigneur Gepubliceerd 15 April 2014

Het beeld op de cover van Soigneur 07 toont de herdenking van Pantani in Cesenatico, de thuisbasis van Il Pirata. Soigneur o7 is online te bestellen in onze webshop of te vinden in een van onze vele verkooppunten in Nederland, België en de rest van de wereld.

Hier is een sneak preview van de inhoud –

 

018_023_Thomas Dekker_Page_1

TD
We zijn te vroeg. De gordijnen van het huis in een Lommelse villawijk zijn gesloten, de oprit is verlaten. De wereld is in stilte gehuld. Dan, stipt op de minuut waarop de interviewafspraak is vastgelegd, klinkt het geronk van een sportauto, bestuurd door een chauffeur met haast.

S08_schorem

Knippen & Scheren
Leo van Vliet Oud-renner, -bondscoach en mister Amstel Gold en Amstel Curaçao.“We hebben een woonboot/villa op de Amstel, vlakbij het Amstel Hotel. Het moest gewoon zo zijn. 40 jaar geleden reed ik voor de Amstel wielerploeg, ik doe 20 jaar de Amstel Gold Race en 13 jaar de Amstel Curaçao Race. En omdat ik geen alcohol drink, hebben ze nu ook Amstel Radler alcoholvrij.”

Aerodynamica eneco

Aerodynamica
Tussen de 70 en 90 procent van alle weerstand op de fiets komt door de (rij)wind. Driekwart van de weerstand komt alleen al door de fietser zelf, het overige deel wordt veroorzaakt door de fi ets. Er is veel onderzoek gedaan in windtunnels om professionele wielrenners beter te laten presteren tijdens tijdritten. Soigneur en Eneco gingen op zoek naar manieren om de windweerstand te verminderen en zo energie te besparen.

S07 Column Peter Vandermeersch

Column Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch (hoofdredacteur van NRC Handelsblad); “Hoe dichter de aankomst nadert – Molenberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Steenbeekdries, Eikenberg, Steenberg, Berendries, Muur, Bosberg – hoe spannender en zenuwachtiger. Om tenslotte vuil van het stof en het slijk, vermoeid van de spanning, maar o zo voldaan en gelukkig Meerbeke binnen te rijden. Wetende: de helden op hun fiets zijn veilig van Brugge naar Meerbeke geloodst en ik heb daaraan mee mogen helpen.”

128_129_valies_media

Valies Media
Noemenswaardige literatuur en films over de fiets.

SoigneurXspecialized_Page_1

Lunch ride
Being a cyclist, dat is wat sports marketing expert Paul Santen ervoer toen hij het Europese hoofdkantoor van Specialized Bicycle Components in ’s-Heerenberg bezocht. Doel van zijn bezoek: de bedrijfscultuur aan den lijve ondervinden.

Soigneur07_Tom_Africa_Page_1

African Dictatorship
“Sitting on the hot black tarmac in Libreville airport, I wonder how exactly you are suppose to find the Equator. According to the map on the plane it looked a lot like we just landed on it. Wouldn’t that be something, if the Equator actually was a thick black line that went round the world like it does on my globe at home. The diazepam must still be in my system, I think.”

En verder in deze editie;

Fietsers: Fixed
Fotoreportage van Omloop Het Nieuwblad
Interview met de gebroeders Vanmarcke
Infographic elektronisch schakelen
Renner op de Eyserbosweg
Monstertijdrit
Muziek van het seizoen door Eric Corton
Moois volgens Rik Vanwalleghem
Colums van Peter Winnen en Marijn de Vries en nog veel meer…

Bestel Soigneur Cycling Journal 07 hier!

Gerelateerd bericht

Soigneur Cycling Journal 16

Soigneur Cycling Journal 16 was published in November 2016 and distributed worldwide. The cover shot is by Michael Blann and features the Passo ...