Select all categories
{{ channel.title }}

Menu

Soigneur Cycling Journal 08

Tekst Soigneur Gepubliceerd 30 June 2014

Soigneur 08 is met meer dan 160 pagina’s dikker dan ooit. De illustratie op de omslag is speciaal voor Soigneur ontworpen door The Handmade Cyclist. De nieuwe Soigneur is online te bestellen in onze webshop of te vinden in een van onze vele verkooppunten in Nederland, België en de rest van de wereld.

Hier is een sneak preview van de inhoud –

S08_niki-600

Niki
Het voorjaar was een droom. De Ronde van Californië was warm en mooi. Maar dit is Krommenie. De Vinex van Krommenie: waar je struikelt over de kinderfietsjes en waar buurmannen in hun voortuinen met elkaar spreken over welke hogedrukreiniger je het beste kunt aanschaffen. En tussen al die woonerven en klimrekken woont Niki Terpstra met vriendin Ramona en hun kinderen Luca (4) en Zoey (1).

S08_NewYork-600

Cycling NY
New York City is experiencing an upswing in bicycle riding of every stripe. The racing scene in New York City remains vibrant and commuting is more popular than ever. Scratch a little deeper into the New York cycling scene and you will find alleycat racing, bike polo, mountain bike parks, BMX, track racing and plenty of nearby cyclocross racing.

S08_moois-600

Moois
De Australische journalist en tv-verslaggever Sophie Smith (27) rolde tijdens het Wereldkampioenschap van 2010 de wielerwereld in. Het was liefde op het eerste gezicht. In 2012 verruilde ze Melbourne voor Londen om de WorldTour te verslaan. Jong en onervaren als ze was, leerde ze de kneepjes van het vak van haar (internationale) collega’s.

S08-eneco_klimmen-600

Kunst van het klimmen
Klimmen is misschien wel het meest heroïsche onderdeel van het fietsen. Het vergt veel kracht en energie om de weerstand veroorzaakt door de zwaartekracht te lijf te gaan. Bergop spreek je een andere techniek en spiergroep aan dan op het vlakke. Eneco en Soigneur helpen je op weg om je energie zo efficiënt mogelijk in te zetten op weg naar boven.

S08_zerbaijan-600

Azerbeidjzan
De Tour de France is aan zijn 101e af levering toe. De Ronde van Azerbeidzjan schiet net wortel. Maar waar een wil is, én geld, is een weg. Wielrennen op de grens van het Midden-Oosten en Europa. Omdat het kan, omdat het mag. “Worstelen is hier toch de nationale sport? Laat die Azeri dan toch lekker blijven worstelen!’’

S08_rode_lantaarn-600

Lanterne Rouge
Een weg in de Pyreneeën. 1976. Hennie Kuiper zit op de grond. Hij houdt zijn arm onhandig vast. Zowel de malaise van zijn houding als de overdreven zorg waarmee een man in hemdsmouwen een arm om de schouders van Kuiper slaat, suggereren dat Hennie niet meer op zijn fiets zal stappen.

S08_schorem-600

Knippen & Scheren
Bert Wagendorp. Journalist, columnist, schrijver en hoofdredacteur bij De Muur

S08_Baukes_tour-600

De Tour van Bauke
NOS-verslaggever Kees Jongkind en zijn cameraploeg maakten tijdens de Tour de France 2013 deel uit van Team Belkin. Voor het eerst kregen televisiekijkers een kijkje achter de schermen bij een Nederlandse wielerploeg. Aan de hand van zijn dagboeknotities beschrijft Jongkind hoe De Tour van Bauke tot stand kwam.

S08_Valies-600

Valies
Mooie spullen uit de wereld van de fiets.

S08_wilfried_600

En verder in deze editie;

Fietsers: Tourhelden (Erik Breukink, Jean Paul van Poppel, Leontien van Moorsel en Rini Wagtmans)
De sprinter is een zondaar
Captured, een superfotoserie (24 pagina’s) van Tino Pohlmann
Tom Dumoulin
Observaties met Phil Anderson
Lucien van Impe
De wereld van het wiel
Columns van Wilfried de Jong, Marijn de Vries, Peter Winnen
De muziekrubriek van Eric Corton en nog veel meer…

Bestel Soigneur Cycling Journal 08 hier!